Αρχική σελίδα Νέα Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις Δραστηριότητες Σύνδεσμοι Η Βιόσφαιρα
Wildlife Photography by Iordanis Stavridis

Αντικύθηρα. Η παρακολούθηση των πουλιών

Τα πουλιά και οι βιότοποι της Νάξου

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος
Η παρούσα έκδοση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος». Οι ενέργειες συγχρηματοδοτούνται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 

Στόχος της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Επιλέξατε την ενότητα....Canis aureus στην Πελοπόννησο και το Δέλτα του Νέστου

Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus) έχει τη μεγαλύτερη κατανομή από τα 3 είδη τσακαλιού και είναι το μόνο που απαντάται έξω από την υποσαχάρια Αφρική. Περιλαμβάνει περιοχές όπως, Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία μέχρι τα τροπικά δάση της Βιρμανίας. Σε όλη αυτή την μεγάλη περιοχή κατανομής τα τσακάλια επιβιώνουν σε όλους τους βιοτόπους εκτός από πυκνά τροπικά δάση και ακραίες ερήμους (Jhala & Moehlman 2004, Jhala & Moehlman 2008, Duckworth και λοιποί 1998).

Aπογραφή πληθυσμού και διερεύνηση τροφικών συνήθειων τσακαλιών (Canis aureus) στην Πελοπόννησο και το Δέλτα του ΝέστουΠερισσότερα »
Macrovipera schweizeri στη νήσο Μήλο

Η Οχιά της Μήλου είναι ενδημικό είδος των Κυκλάδων και η παγκόσμια εξάπλωση του περιορίζεται στα νησιά Μήλος, Κίμωλος, Πολύαιγος και Σίφνος. Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του συνολικού πληθυσμού του είδους βρίσκεται στην Δυτική Μήλο. Είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η σύλληψη, κατοχή ή θανάτωσή του καθώς και το εμπόριο ζωντανών ή νεκρών ατόμων. Προστατεύεται με βάση την ελληνική νομοθεσία (Π.Δ. 67/81, ΦΕΚ 23 Α’/30-1-1981), τις Συμβάσεις Ουάσιγκτον και Βέρνης και την Οδηγία 92/ 43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Παράρτημα ΙΙ της οποίας περιλαμβάνεται ως είδος προτεραιότητας που απαιτεί αυστηρή προστασία, δηλαδή στην ίδια κατηγορία με την Μεσογειακή φώκια και την Θαλάσσια χελώνα.

Παρακολούθησης Πληθυσμών του είδους Macrovipera schweizeri στη νήσο ΜήλοΠερισσότερα »
Απειλούμενα είδη σε Ελλάδα και Τουρκία

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία επέλεξε τη χρηματοδότηση της δράσης "Απειλούμενα είδη σε Ελλάδα και Τουρκία" στα πλαίσια του Προγράμματος μικροενισχύσεων για τον Ελληνοτουρκικό Διάλογο Πολιτών.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ με την TTKD και αποσκοπεί να συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείριση προστατευόμενων ειδών σε Τουρκία και Ελλάδα μέσω πιλοτικού προγράμματος επιστημονικής παρακολούθησης, και στην προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ μη κυβερνητικών οργανώσεων στις δύο χώρες.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει στην περιοχή Ναυπάκτου, Καρπενησίου και Beydaglari, Antalya (Τουρκία).


Περισσότερα »


 
 
Βιόσφαιρα
   
   
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.biosfaira.org, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
© BIOΣΦΑΙΡΑ 2009 | Όροι Χρήσης
Κατασκευή Mindwind.gr | Διαχείριση Περιεχομένου Mindwind.co | Συνεργασία Web Premium Links