Αρχική σελίδα Νέα Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις Δραστηριότητες Σύνδεσμοι Η Βιόσφαιρα
Wildlife Photography by Iordanis Stavridis

Αντικύθηρα. Η παρακολούθηση των πουλιών

Τα πουλιά και οι βιότοποι της Νάξου

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος
Η παρούσα έκδοση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος». Οι ενέργειες συγχρηματοδοτούνται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 

Στόχος της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Επιλέξατε την ενότητα....Αντικύθηρα. Η παρακολούθηση των πουλιών

© ΕΟΕ / Α. Ευαγγελίδης - © HOS / A. Evagelidis

Τα Αντικύθηρα είναι ένα μικρό νησί έκτασης 20 Km2 (20.000 στρ.) με μέγιστο μήκος 10 χλμ και μέγιστο πλάτος 3,5 χλμ. Βρίσκονται 16 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Καπέλο νότια των Κυθήρων, και 17 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Βούγα του νομού Χανίων στην βορειοδυτική Κρήτη. Το νησί είναι ορεινό και ξηρό με δύο βασικούς ορεινούς όγκους, την Τρούλλα βορειοδυτικά (212 μ.) και την Πλαγάρα νοτιοδυτικά (37 μ.). Βόρεια των Αντικυθήρων βρίσκονται δύο μικρότερα νησιά, το Πρασονήσι (270 στρ., υψόμετρο 129 μ.) και ο Λαγούβαρδος (60 στρ., υψόμετρο 42 μ.). Κοντά στη Βορειοανατολική ακτή βρίσκεται και η μικρή συστάδα Θυμωνιές, όπου είχε βρεθεί και το ναυάγιο με τον περίφημο μηχανισμό και τον «Έφηβο» των Αντικυθήρων.

Περισσότερα »
Τα πουλιά και οι βιότοποι της Νάξου

image

Φυσικό Περιβάλλον και Άνθρωπος

Η Ανθρώπινη Παρουσία και Επίδραση

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, κατοικήθηκε από τον άνθρωπο πριν από χιλιετίες. Η Φύση του πρόσφερε πολλά, και αυτός με τη σειρά του, την σημάδεψε βαθιά. Σήμερα είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν τα περισσότερα από τα πρώτα ίχνη του, εύκολα όμως διακρίνονται πάνω στη Ναξιακή γη τα κατοπινά δημιουργήματα του: αρχαίοι ναοί και ιερά, βυζαντινές εκκλησιές, πύργοι, μοναστήρια και κάστρα, ξωκλήσια, γεφύρια, πηγάδια και βρύσες, πεζούλες, αλώνια, νερόμυλοι και ανεμόμυλοι.

Περισσότερα »
Απειλούμενα είδη σε Ελλάδα και Τουρκία

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία επέλεξε τη χρηματοδότηση της δράσης "Απειλούμενα είδη σε Ελλάδα και Τουρκία" στα πλαίσια του Προγράμματος μικροενισχύσεων για τον Ελληνοτουρκικό Διάλογο Πολιτών.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ με την TTKD και αποσκοπεί να συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείριση προστατευόμενων ειδών σε Τουρκία και Ελλάδα μέσω πιλοτικού προγράμματος επιστημονικής παρακολούθησης, και στην προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ μη κυβερνητικών οργανώσεων στις δύο χώρες.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει στην περιοχή Ναυπάκτου, Καρπενησίου και Beydaglari, Antalya (Τουρκία).


Περισσότερα »


 
 
Βιόσφαιρα
   
   
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.biosfaira.org, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
© BIOΣΦΑΙΡΑ 2009 | Όροι Χρήσης
Κατασκευή Mindwind.gr | Διαχείριση Περιεχομένου Mindwind.co | Συνεργασία Web Premium Links