Αρχική σελίδα Νέα Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις Δραστηριότητες Σύνδεσμοι Η Βιόσφαιρα
Wildlife Photography by Iordanis Stavridis

Αντικύθηρα. Η παρακολούθηση των πουλιών

Τα πουλιά και οι βιότοποι της Νάξου

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος
Η παρούσα έκδοση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος». Οι ενέργειες συγχρηματοδοτούνται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 

Στόχος της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Επιλέξατε την ενότητα....


Macrovipera schweizeri στη νήσο Μήλο


Η Οχιά της Μήλου είναι ενδημικό είδος των Κυκλάδων και η παγκόσμια εξάπλωση του περιορίζεται στα νησιά Μήλος, Κίμωλος, Πολύαιγος και Σίφνος. Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του συνολικού πληθυσμού του είδους βρίσκεται στην Δυτική Μήλο. Είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η σύλληψη, κατοχή ή θανάτωσή του καθώς και το εμπόριο ζωντανών ή νεκρών ατόμων. Προστατεύεται με βάση την ελληνική νομοθεσία (Π.Δ. 67/81, ΦΕΚ 23 Α’/30-1-1981), τις Συμβάσεις Ουάσιγκτον και Βέρνης και την Οδηγία 92/ 43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Παράρτημα ΙΙ της οποίας περιλαμβάνεται ως είδος προτεραιότητας που απαιτεί αυστηρή προστασία, δηλαδή στην ίδια κατηγορία με την Μεσογειακή φώκια και την Θαλάσσια χελώνα.

Παρακολούθησης Πληθυσμών του είδους Macrovipera schweizeri στη νήσο ΜήλοΗ ανάλυση των αποτελεσμάτων και η επιμέλεια της παρούσας αναφοράς έγινε από τον Ι. Ιωαννίδη. Στις εργασίες πεδίου για την οχιά της Μήλου, κατά την διάρκεια της Άνοιξης του 2010, συμμετείχε εθελοντικά ο Ronald Laan τον οποίο και ευχαριστούμε για την βοήθεια του.

 
 
Βιόσφαιρα
   
   
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.biosfaira.org, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
© BIOΣΦΑΙΡΑ 2009 | Όροι Χρήσης
Κατασκευή Mindwind.gr | Διαχείριση Περιεχομένου Mindwind.co | Συνεργασία Web Premium Links