Αρχική σελίδα Νέα Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις Δραστηριότητες Σύνδεσμοι Η Βιόσφαιρα
Wildlife Photography by Iordanis Stavridis

Αντικύθηρα. Η παρακολούθηση των πουλιών

Τα πουλιά και οι βιότοποι της Νάξου

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος
Η παρούσα έκδοση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) – Β’ Κύκλος». Οι ενέργειες συγχρηματοδοτούνται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 

Στόχος της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Επιλέξατε την ενότητα....


Canis aureus στην Πελοπόννησο και το Δέλτα του Νέστου


Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus) έχει τη μεγαλύτερη κατανομή από τα 3 είδη τσακαλιού και είναι το μόνο που απαντάται έξω από την υποσαχάρια Αφρική. Περιλαμβάνει περιοχές όπως, Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία μέχρι τα τροπικά δάση της Βιρμανίας. Σε όλη αυτή την μεγάλη περιοχή κατανομής τα τσακάλια επιβιώνουν σε όλους τους βιοτόπους εκτός από πυκνά τροπικά δάση και ακραίες ερήμους (Jhala & Moehlman 2004, Jhala & Moehlman 2008, Duckworth και λοιποί 1998).

Aπογραφή πληθυσμού και διερεύνηση τροφικών συνήθειων τσακαλιών (Canis aureus) στην Πελοπόννησο και το Δέλτα του ΝέστουΣτην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη, Μικρά Ασία και Καύκασο υπάρχει το υποείδος Canis aureus moreoticus I. Geoffroy Saint-Hilaire, 1835 (Spassov 1989, Turan 1984, Κrustufek et al. 1997).

 
 
Βιόσφαιρα
   
   
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.biosfaira.org, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
© BIOΣΦΑΙΡΑ 2009 | Όροι Χρήσης
Κατασκευή Mindwind.gr | Διαχείριση Περιεχομένου Mindwind.co | Συνεργασία Web Premium Links